Hit men inte längre!


köping 2009-09-30 (efter en utbildningsdag i västerås):

När jag kom hem till ma & pa idag efter jobbet bestämde jag mig för att springa 11,5km. Vad jag trodde skulle bil en härlig joggingtur i milspåret blev instället en vansinnigt lång hinderbana av värsta karaktär!
Hör här, i början av milspåret möts jag av en skylt mitt i spåret, AVVERKNINGSOMRÅDE står det.



Kort därefter kommer en gigantisk timmerbil mitt i skogen, mannen i bilen ler mot mig och gör tummen upp (så här i efterhand tror jag han var ironisk). Det jag sedan möts av längre fram på löpspåret är stenar, stora tjocka timmerstockar (tänk er plockepinn med skitstora timmerstockar rakt över löpspåret), tokigt djupa och leriga hjulspår från just en timmerbil..

Det blev tillslut en rätt trevlig löprunda (11,5km, 1h 1min bland stock å sten). Ingen tid att skryta med, fast trippar man över timmerhögar, springer mitt i skogen utan spår och går för man inte kan springa så är det en ok tid.
När jag kom hem väntade god mat. Ma & pa bjöd på lax med potatis och paprika direkt från landet.



sådan far, sådan son

_
Jag fick precis ett mms av mor min (ja, hon kan mms:a).
-JA vad ska man säga om eran pappa. Livet är annars fullt av val.
_
_
Så här är det, Pappa har svårt att välja fotbollsmatch på tv:n. Vad gör man då? Jo, en "vanlig" fotbollsintresserad person hade nog valt EN match att kolla på, men pappa är lite kreativ. Vad gör man?? Joo.. man plockar in en tv till så kan man följa båda matcherna samtidigt. Smart Pappa! Barcelona och arsenal tippar ja på?

Tidig morgon, godmorgon!

 
Gick upp kl 04:45. Rätt tungt.
Sitter nu på ett tåg på väg till Karlstad. Nu stannar vi precis till i degerfors. Utanför är landskapet vitt av frost (det är så mycket frost så det ser ut som det ligger ett tunnt lager snö på en bil), det är alla möjliga färger på träden, solen skiner och flyttfåglarna flyger över tåget (otroligt vackert). Det måste vara kallaste morgonen på rätt länge idag. Hoppas ni får en toppendag alla glada (och även ni som kanske inte är så glada).


(ett kort på jennys t-shirt)

Middag 14:00 till 02:00


Igår blev det några timmar i köket med goda vännen och kockkollegan Emanuel.. planering från 14:00 och i köket från ca 17:00 till 01:00.
Resultatet blev följande.

Förrätt: Moulesås med musslor samt ört- och vitlöksbröd.


Huvudrätt: Oxfilé (från den finaste saluhallen), sötpotatisgratäng med purjolök och västerbottenost m.m. Smörstekta kantareller med vitlök och grädde. Mustig rödvinssky, rostad tomat och en kall bea.


Efterätt (på bilden uppäten): Crème brûlèe av mörk choklad och björnbärssås (färska björnbär kokade med råsocker samt vaniljstång).


Vickning: Tre sorters franska ostar samt dinkelkex, vildbärsmarmelad, persikamarmelad och så vindruvor.


Vad tycks?

Igår... idag och faktiskt nu


Igår...

...såg jag äntligen en blomma på min gröna paprikaplanta


...åt jag denna lunch på jobbet (lax med timjanrostade rotfrukter och kokt bulgur)
...gick jag på promenad. Jag gick till ställen jag inte trodde fanns i sthlm (kanske inte just denna bild).
...åkte jag en vit skåpbil med massa verktyg.


Idag...
...åt jag en riktigt god middag med fru på byn (-Byn är ett crêperie och bjuder på matiga galettes med mättande fyllningar som chevre, parma och bladspenat. Till efterrätt väljer man bland crêpes med söta fyllningar som nutella, varma körsbär och ugnsbakade äpplen, till exempel.
Man gör givetvis bäst i att dricka cider till, och Byn har en smakfull lista med allt från den enklaste bouché till exklusiva cuvée reservée.)



Nu...
...ska jag lägga mig i sängen och sova.

Örebro 18-20 sep

>
Hej,
Här kommer en snabb liten uppdatering. Jag är i Örebro i helgen och gör diverse nödvändiga saker med underbara kompisar.
Bl.a. pular jag/vi med en ny hemsida till ryggcenter, sen blir jag bjuden på grillat. Vi har även hunnit spela plump samt kollat på lite tv. Imorgon ska jag och Johan spela golf, sen blir det kanske lite behandling på ryggcenter.
Måste sova nu.
Natti
>

Onsdag: stress, eller bara härligt?


hiss -> taxi -> flyg -> bil (privat).

18:00 Malmö
19:00 Stockholm
20:30 Köping

utbildning
restid
mor, far å fotboll

Ja, det är sant. Ja är i köping nu. Allt för att få se champions league fotboll med farsgubben och äta mammas mat. Ja å jenny kastade oss i bilen för att åka 14 mil strax efter ja landat i sthlm. I morgon bitti runt 06:00 åker vi hem igen.. måste ju till jobb å skola.

måste rusa, NU!!


12 min till planet går!





hann inte lägga ut denna bild från flygplatsen, men nu hade ja tid.

bloggen i malmö, igen..


...och nu finns det inte så mycket kvar att skriva om här i Malmö.
De jag gjort under eftermiddagen: gått runt i stan, hittat lite smått å gott, druckit malmös bästa espresso (enligt säkra källor), smakat på malmös bästa falafel (också enligt säkra källor), hittat lite snygg street konst, tagit kort på ett torg om och om och om och om och om och om och om igen, osv.. (drygt)..

Medans jag bloggar lyssnar jag på:
http://www.youtube.com/watch?v=yitGm2VRhWg (Jonathan Johansson - Aldrig Ensam).
Den låten är skön och passar riktigt bra här nere i skåne i ensamheten.



..om och om och om och om och om igen...

lång arbetsdag o glömda strumpor



Kolla vänner. Innan jag åkte hem från jobbet idag tittade jag ut en extra gång.. vilken fin kväll eller hur. Luften var frisk å skön. Det var nästan lite kallt när jag satt där på min vespa mot solna..

..När ja väl kom hem blev jag påmind om alla strumpor jag lägger omkring mig. Kolla här (satt på garderoben), fru tycker inte det är ok att sprida mjuka, gosiga, varma, sköna strumpor omkring sig .-)


äntligen...


...fick man hem en ny kaffebryggare. Vi köpte oss en Moccamaster Clubline (Handmade). Inte en dag för sent. Kaffet är ju är så mycket godare varmt. Vår gamla kaffebryggare gjorde kaffe som man kunde bada i (eller ivf fotbadvarmt) varmare än så var det inte. Men nu ska det bli annat kaffe minsann.

Måste berätta att svärmor å svärfar köpte en likadan bryggare idag (har ni provat den??).

Nu måste ja verkligen jobba, typiskt. Det är alltid så, när man väl måste göra något viktigt så kommer man på 1000 andra saker som är mycket roligare att göra. Hade jag inte haft något viktigt att göra nu så hade förmodligen inte detta blogginlägg blivit av. Då hade jag legat på soffan och vilat..


publicity jenny

Nu lever bloggen igen.
Jo så här är det, detta foto tog jag en tidig morgon på Sardinien i somras, jag och fru var ute och sprang. Efter jag tog bilden fick jag upp i huvudet hur den skulle passa in som sko-reklam i någon tidning.
Jag fick helt enkelt pula lite med bilden och,, Så här blev resultatet (ser rätt skönt ut att springa).

två semesterdagar

nu går bloggen på semester. Den är nog tillbaka på fredag.

kollektivtrafiken, ett kärt återseende. Eller?




njaaa. Hellre vespa.. hellre bil.. hellre fötter.. hellre cykel. Idag åkte jag kollektivtrafik för första gången på länge. Det var en rätt mysig känsla att gå runt lite försiktigt i den annars stressiga miljön. Jag lyssnade på musik och träffade sedan en kompis på söder.  Men som jag skrev tidigare.. jag åker hellre vespa osv.

Tanken slog mig, söder är mysigt fast oxå rätt skitnödigt (som David Batra skriver).

Dagens tips: skaffa en vespa, åk ovanför marken ist för under. kolla på alla fina hus och träd vettja. En vespa kostar ju lite pengar, fast den drar nästan ingen bensin.

SL: 180kr (remsa), 690kr/månad (sl-kort)
VESPA: ca35kr/full tank (kör i flera veckor)

vi säger så.

fru bloggare bloggar


Wow. Så här duktig och ambitiös är min fru när hon ska blogga. Hon tar mig ut på alla möjliga äventyr (se bilden nedan), bara för att få de bästa bilderna och dela med sig av dom till er :)

Denna dagen en blogg. vardagsglimt.blogg.se





vem äger skogen?


Kl 10:00 idag hämtade jag och fru min syssling. Vi hade planerat in en dag i skogen för att plocka svamp, dricka kaffe och prata om livet. Det lite kyliga höstvädret som man är van att plocka svamp i fanns inte där, istället var det 20grader och sol.
Vi hade en toppendag med många kantareller i påsen. När vi kom hem gjorde vi såklart kantarellmackor, en klassiker.

Tv:n står på, Ungerns nationalsång ljuder, en vacker sådan. Nu ska jag kolla på fotboll.



bloggen i Malmö

 

Jag flög till Malmö imorse på jobb (en sjukt stressig morgon förövrigt, taxin stod utanför dörren 06:00, jag vaknade 06:00 (!), bytte om på två minuter och var ute i bilen 06:06. REKORD! Nu kanske ni undrar.. han kan inte hunnit tvätta sig på den tiden?? svaret är NEJ.. inte en chans).

Malmö är en stad jag besökt ytterst sällan.. det närmsta jag varit Malmö är E 22:an när man bilar ner till tyskland eller danmark.

Efter jobbet idag bestämde jag mig för att ta en promenad. Det blev en promenad.. en låång promenad. Jag tänkte, nu måste ja hinna med alla turistiga grejer man måste se i Malmö, den höga byggnaden, den långa bron till danmark.. å allt det andra.

Kolla.


Den höga byggnaden i Malmö.


Lummigheten i Malmö.


Vägarbetsområde i Malmö, Renovering i Malmö, Tråkigheter i Malmö, Det stiliga i Malmö och Scarlett i Malmö.

Nu ska ja bada sen kanske det blir en film..


vapiano




ojoj.. Jo minsann, här bloggas det galet mycket. Lika bra att passa på innan man hamnar i den omtalade blogginfluensan med depp o feber som följd. Nästan som svininfluensan, fast här blir man även lite putt när ingen ger kommentarer på sin blogg. Snälla läkare, ge mig en medicin för att slippa den!
vapiano då, jo en trevlig middag med fru och svärfar! 5 av 5 möjliga.

dagens lunch




Dagens lunch som inhandlades från Ryssen. En hälsotallrik, visst ser den god ut!? 80SEK för en sallad. Detta har blivit ett mycket populärt ställe att gå till på lunchen. Nu ska ja och fru åka in till stan på vespan och äta middag med Chrille. Adjö

grottekvarn




8-17

RSS 2.0